Wednesday, January 21, 2009

Kimchi by BYJ

[trans]BYJ Mgr’s Blog (43) Publication
source: BYJ Mobile Official Site
BYJ Manager’s Blog
Publication
15 January 2009
by: Manager Yang Geun Hwan
Japanese to English: tomato99
Translate into Thai : SarangLady

Dear family, annyong hasaeyo.
This is Yang Geun Hwan.
สวัสดีครับ ครอบครัว Bae Yong Joon
นี่ผมเองครับ Yang Geun wan
These days, Bae Yong Joon is devoting his energy to the book to introduce Korea.He personally visits the pla*ces where he plans to introduce,he would meet and interview Korea’s craftsman for the book.
ช่วงเวลานี้ Bae Yong Joon ได้อุทิศตัวเพื่อหนังสือแนะนำการท่องเที่ยวเกาหลี เขาได้ไปเที่ยวชมสถานที่ที่เขาวางแผนที่จะแนะนำในหนังสือเล่มนี้ ด้วยตนเอง เขาได้พบปะพูดคุยกับ ชาวเกาหลีในอาชีพต่างๆเองด้วย เพื่อหนังสือเล่มนี้
Other day, he learnt how to make kimchi (kimjang) from a famous kimchi maker,and he even made homemade kimchi himself.
‘Kimjang’ is Korea’s winter tradition to prepare kimchi you eat during winter season.
เมื่อสองสามวันมานี้ เขาได้เรียนรู้วิธีการทำกิมจิ ( kimjang ) จาก นักทำกิมจิชื่อดัง และ เขาก็ได้ทำกิมจิด้วยตนเอง
"Kimjang " คือ ธรรมเนียมการเตรียมกิมจิไว้รับประทานกันในช่วงฤดูหนาวของชาวเกาหลี
Bae Yong Joon gave me kimchi that he made himself.This is just between us, I did not have high expectations about its taste,but it was really delicious! I even thought, I want to share it with everyone.

Bae Yong Joon ได้ให้กิมจิที่เขาทำเองกับมือมาให้ผมด้วย (อร่อยมั๊ยน่ะ ^^) นี่เป็นเรื่องระหว่างเรา, ผมก็ไม่ได้คาดหวังสูงนักในเรื่องรสชาติของมันหรอกครับ แต่มันก็อร่อยจริงๆ (จริงอ่ะ !) ผมคิดอย่างนั้นนะครับ . ผมก็อยากให้ทุกคนได้ลองชิมด้วยนะครับ

No comments: